Wat doe ik en hoe ga ik te werk?

Mijn visie 

Ik behandel vanuit een holistisch standpunt. Met andere woorden kijk ik naar het gehele plaatje en niet enkel een symptoom. Volgens het holisme is alles met elkaar verbonden, alles wat je paard eet, ervaart en beleefd heeft een invloed op hun gehele zijn. Voeding, huisvesting, management, training, soortgenoten, alles kan bijdragen aan ziektes/blessures/emotioneel welzijn of stress. Confronterend hé?

Vaak zijn oorzaken van een bepaalde kwaal ook écht een verrassing voor de eigenaar. Bij de intake krijg je een uitgebreide vragenlijst, het is voor jezelf, je paard en voor mij zeer belangrijk dat je die zo juist, volledig en eerlijk mogelijk invult. Om het volledig plaatje te zien heb ik die info van jou als eigenaar echt nodig. Dit kan een behandeling doen slagen of falen. Datzelfde geld ook voor de oefeningen en/of puntjes om zelf na te behandelen thuis. We staan samen in jullie traject, niet enkel je paard en ikzelf. Mocht dit gewenst en/of nodig zijn werk ik graag samen met de andere behandelaars van je paard. Denk hier aan de dierenarts, bekapper, ...

NOTA! Ik stel geen diagnoses! Enkel een dierenarts kan en mag diagnoses stellen.

Ik bekijk en analyseer jouw paard van hoofd tot hoef, ik ga je bepaalde vragen stellen omtrent huisvesting en management. Daarna kies ik een behandeling dat het best aansluit op de noden van je paard. Je krijgt dan ook een verder advies met plan van aanpak. Je kunt er direct voor kiezen om al een volgende behandeling in te plannen of je kan het advies afwachten en dan rustig je beslissing maken. Bij mijn adviezen wordt er gekeken naar wat er mogelijk en haalbaar is. 

Ik bied geen quick fixes aan, maar duurzame oplossingen. 

Een quick fix met een zwaai van de toverstaf kan ik niet bieden. Wat ik wel kan doen is een duurzame oplossing bieden. Een oplossing die de oorzaak aanpakt.

Mijn aanpak is op het tempo van het dier. Heeft je paard een naar verleden achter de rug of heeft hij/zij net wat meer tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties of nieuwe mensen? Heeft je paard plaatsen op zijn of haar lichaam waar hij/zij niet of moeilijk kan aangeraakt worden? Geef dit zeker mee met de intake. Ik trek hiervoor graag extra tijd uit zodat we in alle rust kunnen werken.